Péče o bezpečnost v Providentu

Předchozí článek Další článek
Péče o bezpečnost v Providentu

Bezpečnost práce a správné pracovní podmínky jsou důležitým stavebním kamenem každé firmy. Některá opatření a nastavené procesy vychází z legislativy, jiná si některé společnosti přidávají nad rámec svých povinností. Společnost Provident Financial patří k těm společnostem, pro které je bezpečnost zaměstnanců i obchodních zástupců na prvním místě a je nedílnou součástí firemní kultury.

Bezpečnost v Providentu

V Providentu se bezpečnosti zaměstnanců věnují 2 pracovníci, kteří v rámci svých aktivit zajišťují prevenci bezpečnosti a pomáhají kolegům zvládat stres, vypořádat se s incidenty, nehodami a udržovat si správný work-life balance. Jejich práce je podporována týmem mentorů bezpečnosti, kteří jsou prostředníky pro komunikaci mezi centrálou, zaměstnanci a obchodními zástupci. Mentory jsou dobrovolníci z řad zaměstnanců z jednotlivých poboček, kteří tuto činnost vykonávají nad rámec svých pracovních povinností a bez jakýchkoliv příplatků.

V Providentu funguje také telefonická linka pomoci, která je k dispozici nejen pro zaměstnance a obchodní zástupce, ale i jejich rodiny. Odborníci na lince pomoci bezplatně pomůžou jak s psychologickými a právními dotazy, tak s následky incidentů nebo jiných nepříjemných a traumatizujících situací.

Škola smyku a kampaň bezpečné jízdy

Zaměstnanci, kteří sídlí na pobočkách po celé České republice, tráví velkou část svého pracovního dne jízdou v autě. Společnost vlastní flotilu téměř 200 služebních vozů. „Naši zaměstnanci v regionech najezdí ke klientům celkem 3,8 milionu pracovních kilometrů za rok. Je to mnoho hodin strávených za volantem v jakémkoliv počasí a za jakýchkoliv dopravních podmínek.“, vypočítává Otakar Sedláček, Health & Safety Manager ve společnosti Provident Financial.

Řízení vozidla ovšem představuje vysoké bezpečnostní riziko, a proto se všichni mentoři bezpečnosti společně se zaměstnanci personálního a kontrolního oddělení, zúčastnili školy prevence smyku. Kurz bezpečné jízdy proběhl na polygonu Dlouhá Lhota u Příbrami. „Během kurzu jsme si nejprve osvojili teorii a poté se věnovali praktickým jízdám na polygonu s cílem naučit se ovládat vozidlo v nebezpečných situacích, jako je např. mokrá vozovka, sníh, náledí nebo rozlitá kapalina na silnici. Pro mě to bylo neuvěřitelně poučné a hlavně praktické.  Mám na starosti personální obsazení poboček na celé Moravě, takže rozdíly v terénu i počasí mohou být i během jednoho dne výrazné,“ popisuje Petra Herková, HR Business Partner.

Pro všechny zaměstnance a obchodní zástupce společnost připravila interaktivní kampaň pro podporu bezpečné jízdy, během které se dozvěděli teoretické informace i praktické tipy pro náročnější situace za volantem.

Jarní kampaň bezpečné jízdy, včetně kurzu školy prevence smyku, měla mezi zaměstnanci vynikající ohlasy, a proto budou aktivity podobného typu nadále pokračovat.

Kdo jsme

Provident Financial s. r. o. v České republice působí už více než 20 let. V současnosti má přes 500 zaměstnanců a 1 200 obchodních zástupců, kteří se věnují dohromady téměř 100 000 klientů pocházejících ze všech 14 krajů republiky. Od svého založení pak Provident poskytl nebankovní půjčky více než milionu lidí.

Většina zaměstnanců Providentu pracuje na obchodních pozicích v regionech a jsou podporováni prací dalších oddělení na centrále v Praze a na kontaktním zákaznickém centru v Brně. Obchodní zástupci společnosti, kteří jsou externími partnery firmy, jsou v osobním kontaktu s klienty Providentu a navštěvují je v jejich domácnostech.

Nenašli jste vhodnou pracovní nabídku?
Pošlete nám Vaše CV a my se Vám ozveme.
pouze u vybraných pozic
Kontaktní údaje
Ostatní