Když práce nejsou jen peníze: rozhovor s naší obchodní zástupkyní

Předchozí článek Další článek
Když práce nejsou jen peníze: rozhovor s naší obchodní zástupkyní

Naše obchodní zástupkyně, paní Veronika Omastová, je mladá maminka pocházející z Moravy. Během své rodičovské dovolené potřebovala jako mnoho dalších maminek podpořit svůj rodinný rozpočet, a proto hledala různé možnosti na trhu práce. Zkusila se přihlásit na pozici obchodního zástupce do Providentu a po dvou pohovorech si práci rovnou vyzkoušela a zůstala u ní doteď. Velkou podporou jí byl v začátcích její manažer, protože paní Veronika neměla s prací ve financích zkušenosti. 

Celý rozhovor o tom, jak paní Omastová u Providentu začínala, co jí tato práce dala a co na ní má ráda, najdete v tištěné podobě v médiích Tina a Claudie, níže sdílíme nejzajímavější části:

Kolik času vám denně zabere vaše práce?
To záleží právě na každém obchodním zástupci, jak si to nastaví. O kolik klientů se chce a zvládne starat. Nyní mám přibližně 130 klientů a to už mi jako obživa na plný úvazek stačí.

Jak probíhá váš pracovní den, co je náplní vaší práce?
Ve středu mám schůzku se svým manažerem. Naplánujeme, u koho se budou vybírat splátky, návštěvy nových zákazníků, atd. Díky moderním technologiím zvládnu vyřídit administrativu odkudkoliv, z domu, z kavárny, z dětského hřiště. Volám zákazníkům, plánuji předávání peněz i výběry splátek a jezdím za nimi. Svůj čas si plánuji sama a mám tedy prostor postarat se o domácnost i o syna.

Co máte na své práci nejraději?
Tři věci – různorodost, práci s lidmi a možnost organizovat si sama svůj čas. Navázala jsem mezi svými zákazníky i spoustu přátelství. Oni na mě často čekají s upečeným koláčem, káva je na stole. Já neprodávám jen půjčky. Jsem také manželský poradce, přítelkyně, psycholog, finanční poradce. S některými babičkami na menších městech se vídám častěji než jejich rodina.

Co vám práce pro Provident dala? Prý jste si dodělala maturitu.
Dala mi mnoho přátelství a neskutečný rozhled. Novela zákona o spotřebitelských úvěrech stanovila, že musíte mít buď maturitu, nebo tři roky praxe, což mi v té době uteklo asi o pět měsíců a měla jsem výuční list. Takže pokud jsem chtěla zůstat, musela jsem si dodělat maturitu. V té době jsem zůstala se synem sama, učila jsem se na maturitu, pracovala. Bylo to velmi náročné, ale díky obrovské pomoci maminky, bývalého partnera (tímto mu za to děkuji) a Providentu jsem to zvládla. Můj manažer za mnou stál, i když dočasně nebyly moje výkony na takové úrovni jako dřív. Ze strany firmy jsem dostala opravdu obrovskou podporu a jsem za to vděčná.

Uvažujete i vy o podobné práci? Dejte nám o sobě vědět pomocí formuláře v sekci Obchodní zástupci, zavoláme Vám, rádi se s Vámi setkáme a přiblížíme možnosti spolupráce.

Nenašli jste vhodnou pracovní nabídku?
Pošlete nám Vaše CV a my se Vám ozveme.
pouze u vybraných pozic
Kontaktní údaje
Ostatní