Prostředí oceněné mezinárodními certifikáty

Předchozí článek Další článek
Prostředí oceněné mezinárodními certifikáty

Provident v letošním roce opět obhájil titul Top Employer. Certifikát oceňuje HR procesy a prostředí, které pro své zaměstnance firma vytváří. V České republice se jím může pochlubit jen 15 společností. Provident navíc učinil i zásadní krok vstříc větší bezpečnosti svých zaměstnanců. Dobrovolně absolvoval certifikační proces k nové normě ISO 45001.

Skvělé hodnocení v konkurenci evropských zaměstnavatelů

Opětovné získání certifikátu od globálního Top Employers Institute je velmi důležitým krokem v péči o zaměstnance. „Od loňského roku jsme se posunuli v hodnocení oblastí flexibility, HR technologií, příležitostí pro naše zaměstnance i diverzity. Výrazně jsme v roce 2019 investovali do rozvoje manažerských dovedností a programů pro zaměstnance s potenciálem“, říká Lukáš Polc, HR ředitel společnosti Provident.

Proces hodnocení zahrnuje podrobný audit, analýzu HR procesů a prostředí, které daná společnost pro zaměstnance vytváří. Je přitom také kladen důraz na srovnatelnost s nejlepšími zaměstnavateli regionu. Mezi oceněnými evropskými zaměstnavateli patří Provident mezi 25% nejlepších. Stejně vysoký standard držíme na všech evropských trzích, kde Provident působí. Ocenění Top Employer jsme opakovaně získali také v Polsku, Maďarsku a Rumunsku.

První mezinárodní norma pro oblast bezpečnosti práce

Nově se Provident také představuje jako jediná společnost ve finančním sektoru s mezinárodní normou ISO 45001 Systémy managementu bezpečnosti a ochrany zdraví při práci. Jedná se o první mezinárodní ISO standard pro tuto oblast. Certifikaci provedla prestižní švýcarská společnost SGS.

„Norma klade velký důraz na aktivní participaci zaměstnanců. Pravidelně se proto scházíme s našimi mentory bezpečnosti ze všech poboček. Zaměstnanci přichází s nejrůznějšími návrhy na zlepšení bezpečnosti od těch jednodušších, jako např. spořiče obrazovky s bezpečnostními postupy až po ty větší, jako byly zážitkové kurzy první pomoci nebo škola prevence smyku pro zaměstnance z poboček, kteří tráví většinu času za volantem,“ říká Health & Safety Manager ve společnosti Provident.

Nenašli jste vhodnou pracovní nabídku?
Pošlete nám Vaše CV a my se Vám ozveme.
pouze u vybraných pozic
Kontaktní údaje
Ostatní